Når uhellet er ute...

...så kan det faktisk være for sent.

I dag har vi hatt vårt årlig pålagte førstehjelpskurs på jobb. Jeg har vært på 4/5 kurs siden jeg begynte i ELIXIA. Før det hadde jeg eksamen i Sanitet nivå 2 på Befalsskolen. Og jeg må bare si, at et sånt kurs kan du ikke være med på for ofte!

Frem til i dag har jeg aldri vært vitne til en alvorlig ulykke hvor liv har stått på spill. Men jeg kjenner flere som har vært det, og jeg har kjent noen som har vært selve ulykken også. Har kjent, fordi de ikke lenger fins. Jeg har derimot vært i nærheten når noen har falt om, men det tilsynelatende har gått bra.

For hva gjør du da, den dagen ulykken skjer? For det skjer jo. Hele tiden! I treningssenterbransjen er det mange ting som kan skje. Fysisk aktivitet er forebyggende og har mange helsemessige gevinster, men det kan også fremprovosere infarkter, anfall osv. I tillegg kan vi få både små og store skader der folk tråkker over, faller, mister en vekt osv. I tillegg lever vi jo også et liv utenfor jobben, og hva vi møter der er det jo heller ingen som vet.

Klarer du å holde hodet kaldt og tenke klart i en sånn situasjon? Jeg er ikke så sikker på det. Men det jeg er sikker på, er at jo oftere du repeterer kunnskapen, jo større er sjansen for at du gjør noe riktig! Eller kanskje bare tør å gjøre noe i det hele tatt? Det må repeteres til det kjedsommelige, så det sitter i deg som en ryggmargsrefleks!

Og så er det alltid noe nytt! Det forskes masse på hva som er riktig å gjøre med en pasient for å gjøre overlevelsessjansene så gode som mulig. I dag lærte vi at det om kort tid er offisielt slutt på innblåsinger når du driver med hjerte- lungeredning. Du skal bare gjøre hjertekompresjoner. Og du skal fortsette helt til hjertestarter er koblet til, eller ambulansepersonell tar over jobben. Vi fikk også repetert bruken av hjertestarter. Jeg håper virkelig at jeg aldri får bruk for den kunnskapen...

 

Jeg vil med dette sende en stor takk til Vinjes Transport som holdt kurset for oss. Vi hadde en erfaren ambulansesjåfør som instruktør, en som har sett og opplevd mye selv. Det gjør iallefall meg interessert og engasjert.
Ønsker du å bestille kurs til din egen arbeidsplass? Da kan du bare trykke her for kontaktinformasjon. Kanskje er det dette som skiller liv og død for et annet menneske?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovinwww.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits