Periodisk faste - I'm ON!

Tenkte bare jeg skulle sjekke om dette er noe som funker for meg... Har jo hørt mye om det, men tenkt at det egentlig ikke er noe for meg. Helt til jeg var på foredrag med selveste Børge Fagerli i går kveld. Han er jammen en flink fyr! Han er medlem hos oss, og hadde foredraget for ansatte, i hovedsak PT'ene på ELIXIA Lade og Teglgården.

Han snakket ganske mye om ulike mennesketyper, som har helt ulike behov. De færreste er vel 100% den ene typen, men jeg tror de aller fleste kan kjenne seg mer igjen i den ene. Spesielt om man trener og har et bevisst forhold til sin egen kropp. Det er ikke alle som har det!

Periodisk faste handler om å gå tilbake til steinalderen, da menneskene gikk ut å jakta før de kunne spise. Alle måltidene skal da spises i løpet av en periode på 8-10 timer. Man kutter frokost, spiser en stor lunsj, spiser et bra måltid etter trening pluss kveldsmat. Summa sumarum handler det bare om det totale antallet kalorier i løpet av en dag, og ikke hvor man spiser dem. Men jeg er veldig glad i å være mett, og jeg klarer ikke slutte å spise mye mat sent på kvelden, så da kan jeg med glede kutte frokosten. Det er jo bare stress likevel!

I tillegg skal jeg kutte brød og andre kornprodukter, ikke at jeg spiser veldig mye av det men nå skal jeg se om jeg klarer å kutte det helt (med unntak av focaccia - men det skjer jo da svært skjelden). Bortsett fra det kan man spise "det meste" - et triks er å velge så ren mat som overhode mulig.

I dag har vært en laaang dag på jobb. Vi har flyttet om i frivektsavdelingen! Det ble veldig bra. Har hatt en audition, og fått gjort litt sånn der småtteri som lett blir nedprioritert. Så somla jeg fælt med å komme meg hjem, faktisk så mye at Mathis (som jobber som Motivator) klarte å overtale meg til å trene. Hadde jo egentlig tenkt det, men så ombestemte jeg meg. Det ble en kort økt, men jeg fikk da værtfall kjørt litt tungt på bein igjen, litt rygg og ikke minst mage som jeg er ufattelig dårlig til å trene på egen hånd.

Så nå skal jeg legge Kapteinens fylte rødspette (Godt eksempel på et meget behandlet produkt som i tillegg inneholder mel. Huff da. Allready failed.) i ovnen, og ta meg en kjapp dusj mens den gjør seg ferdig. Og jeg skal være bra god og mett når jeg er ferdig å spise!!!


namnamnamnamnam!

2 kommentarer

hjertekropp

30.sep.2010 kl.22:22

Har lest litt om periodisk faste selv :) er jo mye klokt i det.

Men kommer dere til å veilede noe innenfor dette på Elixia?

Ha en fin kveld :))

Ny blogg: http://missmowmow.com

30.sep.2010 kl.22:26

hjertekropp: Vi jobber med å finne ut hva som fungerer for den enkelte. Dette kan for eksempel være et godt alternativ for de som rett og slett ikke er sultne om morgenen, og som er fortvilet fordi de ikke spiser frokost og følger på med et lite måltid hver 3. time.

Det finnes jo ikke noen fasit, men det er helt klart noe som går an å teste ut når andre ting ikke fungerer:)

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovinwww.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits