Pizzabunn uten hvete!

Etter at jeg reduserte kraftig på inntaket av hvetemel, og egentlig mel generelt, så får jeg ofte veldig vondt i magen når jeg spiser en viss mengde av det. Og når det er pizza, ja, så er faren stor for at det blir litt mye...

Så på fredag testet jeg ut en ny bunn. Byttet ut hvetemelet med bokhvete og mandelmel, og det fungerte kjempebra.

Bokhvete har ingen ting med hvete å gjøre, det er faktisk en nøtt. Bokhvete kalles fattigmannshvete og er sett på som ugress. Men det er ganske mye dyrere enn vanlig hvetemel da... Den har et høyt innhold av aminosyra lysin, og mye organisk bundet kalsium, jern, kalium, magnesium, silisium og fluor. Bokhvete er lett fordøyelig og inneholder ikke gluten. Forskjellen på næringsinnholdet i forhold til vanlig hvetemel er ikke veldig stor, men bokhvete har litt mer proteiner og fett, og bittelitt mindre karbohydrater.

Mandelmel er rett og slett malte mandler som er avfettet. Med andre ord full av proteiner!


Bokhvete

Mandelblomst


Jeg brukte vel litt mer bokhvete enn mandelmel, og blandet dette med vann, olje og litt salt, akkurat som en vanlig deig. Var litt usikker på om det kom til å heve så jeg brukte litt gjær, men det skjedde ingenting så neste gang kommer jeg til å lage deigen uten gjær og kjevle ut med en gang. Konsistensen på deigen ble omtrent som pepperkakedeig, så den var utrolig lett å kjevle flat. Kjevlet den rett på plata. Hadde på helt vanlig fyll, og bunnen ble tynn og sprø. NAM!

Stikkord:

3 kommentarer

Kine

18.nov.2010 kl.18:17

tenkt æ sku prøv den, men har du oppskrift? ane itj korr my av vær æ ska ha oppi ;)

Ny blogg: http://missmowmow.com

18.nov.2010 kl.20:46

Kine: Nei, æ lage alltid deigen på slump! De som e greit e at den ikke heve nånn ting, så hvis du kjevle ut å ser at de e for lite, så lage du bare mer! Trur du kan start me litt mer enn 1 dl vann, og så ta de derfra!

Men den ska vær omtrent som en pepperkakedeig!

Kine

18.nov.2010 kl.21:08

oki den e go ;) ska prøv i helga

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovinwww.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits