En snartur innom Grekenland!

Kinesisk, meksikansk, spansk, italiensk... Joda, vi her oppe i nord er da ganske flinke til å la oss inspirere av fjerne himmelstrøk når vi lager mat.

I dag har jeg spist kjøttkaker. Med gullerot, tomat og agurk som tilbehør. Ganske norsk, men her skal du få tradisjonelle ingredienser med en gresk vri!

Du trenger:

  • Karbonadedeig
  • Fetaost
  • Sorte oliven
  • Gullerot
  • Mager kesam/skyr
  • Olivenolje
  • Hvitløk
  • Tomat
  • Agurk
  • Salt&pepper

Bland karbonadedeig med fetaost og oliven skåret i biter pluss litt vann. Jeg bruker ca 100 gram farse i hver kjøttkake. Mengden oliven og feta får nesten være opp til hver enkelt, men på 2 kaker bruker jeg 10-15 oliven, og en litt større mengde ost. Klapp flate kaker og stek på begge sider til de er gjennomstekt.

Lag gullerot-tzatziki av skyr eller mager kesam smakt til med litt olivenolje, hvitløk, salt og pepper og en revet gullerot.

Skjær tomater og agurk i skiver, og hvis du som meg er veldig glad i fetaost, kan du godt strø litt av det over også.

Da er det bare å sette på varmovnen på fult og drømme seg vekk til fjerne himmelstrøk.

Vel bekomme

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovin



www.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits