Sjekk jenta som kan skifte dekk!

Innlegg skrevet torsdag 21.10.2010


Det ble plutselig vinter i Trondheim, og i går hersket det fult kaos på veiene her oppe. Jeg kom meg til jobb før alt starta og snøen var litt knudrete. Hjem igjen var det litt værre. Da var det glatt!

Som dere kanskje allerede har fått med dere så har ikke jeg bil. Jeg har sykkel. Derfor gikk det helt fint å trille den deler av veien hjem, og i dag som jeg kunne dra litt senere på jobb var det å gå et godt alternativ. Før jeg gikk ringte jeg min kjære Far, og snill som han er gikk han med på å kjøpe piggdekk for meg på XXL før han dro på trening. Flaks for meg at de skulle trene på Lade i dag! I tillegg ventet de til jeg var ferdig med Corebar-timen, sånn at jeg fikk skyss hjem:)

Jeg har aldri eid en bil, men jeg lærte meg å skifte dekk lenge før jeg engang hadde lov til å ta lappen.  Jeg har eid en sykkel siden jeg var 2 år, og der har jeg skiftet slange (og dermed også dekk) kun en gang før. Det var helt uten hjelp og instruksjoner, og det er vel ca 5 år siden vil jeg tro. I tillegg var det fremhjulet som jeg ser på som betydelig mindre komplisert enn bakhjulet. Før og etter denne episoden har enten Far eller Mr.P. gjort det for meg.

Så da var det dags å prøve seg på egenhånd! Trodde selvfølgelig jeg skulle få god hjelp av min kjære samboer, men da han valgte å stikke på konsert måtte jeg gjøre jobben selv. Og da tenkte jeg at dere skulle få lære litt:


Hva tror du er tryggest på is og snø?


Lufta bør ut av slangen før du gjør noe som helst


Løsne dekket fra selve hjulet ved hjelp av en sånn plastdings som du ser her

Og så til selve påsettingen av dekket!
Jeg er så STOLT av at jeg fikk på bakhjulet! (Det var faktisk lettere enn å få det av....)2 kommentarer

Kine

22.okt.2010 kl.11:34

syns du va flink æ Kristine :)

Svein Erling

28.jun.2011 kl.13:49

Ypperlig gjennomgang og en video som går passe langsomt til at nybegynnere i faget klarer å følge med. Jeg har tillatt meg å legge en link hit fra sykkelgruppa Romemyras søndagspedalister.

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovinwww.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits