"Hytte"liv

Ordet hytte kommer i følge Wikipedia fra lavtysk og betyr lite/fattigslig hus. Opprinnelig som en arbeiderbolig dersom man arbeidet i et område hvor det ellers ville ta for lang tid å komme seg til og fra.

Mye har endret seg på den fronten! Vi befinner oss i et alt annet en fattigslig hus værtfall. Og vi er her ikke for å være nærme jobben, vi er her for å være langt unna.

Her har vi alt vi trenger og mere til! Siden mamman til Mr.P hadde vært her med hele jobben sin rett før vi kom, var hytta varm og det sto til og med en nesten ferdig kjel med fantastisk bacalao i kjøleskapet. Så da var det bare å tenne i peisen, åpne en kald øl og la bacalaoen koke litt.
Det ble en ganske rolig kveld med rødvin og ost&kjeks og TV2. Jeg er STOR fan av Senkveld og spesielt Harald Rønneberg. Han er virkelig en fantastisk fyr!

Spiste en stor frokost (ikke spesielt tidlig, haha) med egg, bacon og ikke minst Nugatti Krønsjy. Jeg hadde gledet meg til det helt siden sist hyttetur. Godt, men hadde aldri klart å spise dette hver dag. Gikk en tur ut mot det vindfulle havgapet, hvis du ser godt etter kan du se Frihetsgudinnen langt i det fjerne:


Merker godt at det begynner å bli høst nå... Nå er det helt mørkt ute, men vi så antydning til en solnedgang når vi var på vei tilbake til hytta.

 

Etter at vi kom tilbake til hytta spiste vi reker og drakk hvitvin. Viktig å ta vare på det maritime når man er på hyttetur ved kysten:)Dette er jo bare som en liten snack å regne, for nå har vi akkurat satt fløtepoteter i ovnen, og et lammelår ligger stappa med hvitløk og rosmarin og bare venter på å bli stekt til middagsmat. Det blir selvfølgelig rødvinssaus, gulrøtter og løk til. Lager denne middagen to ganger i året, til påske og på høsten:) Vi har en benfri stek på over 1kg så jeg tror det blir lammekjøtt til uka også. Bruker vanligvis å ha fransk løksuppe til forrett, men vi bestemte oss for å droppe den i dag, litt for å spare arbeid og litt for å spare plass i magen, hehe! Men det kan absolutt anbefales som en forrett til lammelår!

Til dessert blir det bursdagskaka til Mr.P, som vi lagde da vi var her sist, i august. Det er en iskake, så den har holdt seg bra. Vi smakte på den i går også... Det er den kaken med flest kalorier i hele verden, for å si det sånn... Men Fosen er jo nesten som utlandet, og de kaloriene du spiser i utlandet teller selvfølgelig ikke. Man kan værtfall late som, for å ha litt bedre samvittighet i gjerningsøyeblikket;)Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovinwww.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits