Vintertid...

Klokka er skrudd en time tilbake. Jeg ser nå muligheten til å få den døgnrytmen jeg ønsker meg ved rett og slett å ta en tidlig kveld. Klokka er i skrivende øyeblikk enda ikke 22, og jeg er ganske trøtt. To dyner i en seng på 120 cm blir litt forstyrrende for meg som er vant med en dyne i sen seng på 160 cm. Jeg har drømt latterlig mye rart og våknet mange ganger i løpet av de to siste nettene. Det skal derfor bli helt fantastisk å sove i sin egen seng igjen (selv om jeg ganske ofte sier til Mr.P at jeg gleder meg til vi skal kjøpe ny...). Jeg liker vinter! Bare det kan komme litt mer snø nå, så blir jeg glad! 4 uker til bursdagshelg, 8 uker til julehelg, 9 uker til nyttårshelg, og 10 uker til jeg er gressenke. Eller snøenke. Og 9 måneder til jeg ikke er det mer. Det blir jammen en lang vinter. Heldigvis at jeg liker den!

Hjemturen fra hytta i dag gikk ganske greit, kjørte rett inn på ferja og det var ikke kø noe sted på veien. Spiste restene av lammelåret til middag/kvelds.

Lammekjøtt i pita
Vi strimlet restene av lammelåret fra i går, og stekte det i olje med litt hvitløk. Ved siden av hadde vi fullkornspita (denne helgen har jeg spist hvetemelkvoten for de neste to årene, tror jeg...), som vi fylte med salat, rødløk, fetaost og hjemmelaget tzatziki (revet agurk, skyr, ekstra lett creme fraishe, olivenolje, hvitløk, salt og pepper). Jeg hadde også sorte oliven og cherrytomater.

Et litt lettere alternativ enn gårsdagens middag...

Lammelår med fløtepoteter og rødvinssaus
Fylte lammelåret med så mye hvitløk og rosmarin jeg bare klarte (nesten), og krydret med timian, salt og pepper. Bruna det lett i panna før det gikk i ovnen på rist. Hadde ikke steketermometer, men det fikk stå i 70-80 minutter på 150° (1,1 kg).  Hadde en langpanne med gulrøtter, løk, sjalottløk og vann stående under.

Fløtepotetene var skivede poteter, hakket hvitløk, salt og masse pepper, og kremfløte. Bittelitt ost på toppen (ville egentlig hatt så mye som litt, men så mye hadde vi ikke). Disse stekte vi nesten ferdig før steken gikk i ovnen.

Rødvinssausen lagde jeg på en jevning av smør og hvetemel, kalvebuljong, stekesjy fra langpanna, kremfløte, rødvin, rødvinseddik, rosmarin, salt og pepper.

Drakk en Sør-Afrikansk rødvin til, som heter Goats do Roam. Fikk den anbefalt på Vinmonopolet, og den passet bra til, både i glasset og i sausen:)Ser jeg allerede har latt den magiske "leggesegførklokkatjueto" gå fra meg. Men før 22.30, det skal jeg klare! Tror uka som kommer kan blir interessant på mange måter. Håper jeg klarer å få til noen egentreningsøkter også. Skal gi blodplasma for første gang på onsdag og har virkelig ingen anelse om hvordan det kommer til å gå. Men jeg skal prøve å gripe sjansene når jeg har dem! Det er (nok en) travel uke, men en halvtime her og der har vi vel alle. Det gjelder bare å ha øynene åpne:)

God natt! Love, K ♥

3 kommentarer

ALBERT

31.okt.2010 kl.23:01

VELDI VELDI VELDI SPENNENDE FÅ HØRE MERE OM LIVET DITT......

Ny blogg: http://missmowmow.com

01.nov.2010 kl.17:11

ALBERT: Jeg aner en ironisk undertone her, så hvis du ikke synes det er så spennende så foreslår jeg at du tar surfebrettet ditt og surfer deg videre til en blogg du synes er litt mer interessant:) Jeg har iallefall ikke bedt deg om å lese min!

-

01.nov.2010 kl.23:03

Foreslår at Albert drar med seg Skybert og de andre mentale vennene sine på Norskkurs i stedet for å surfe blogg.no. Der er det sikkert noen som kan vise dere hvordan man skru av Caps Lock også...

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovinwww.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits