Hva skjedde med førjulstiden?

Jeg trodde at jeg hadde mye å gjøre før jul for 2 år siden. Da begynte jeg i ny jobb (samme stilling som den jeg har i dag) 10 dager før jeg var ferdig med siste eksamen. Jeg fikk et par dager fri for å lese, og selvfølgelig for å ha eksamen, men det var jo selvfølgelig ganske mye å sette seg inn i. Og det var på en måte greit å ha gjort før 1. januar. Det er da det skjer! Men lite visste jeg den gangen om alt man kan gjøre og bør gjøre i tillegg til alt det man må gjøre.

Så, dette er da min tredje førjulstid i full jobb. Noe jeg en gang i tiden tenkte at kom til å være helt fantastisk fint, fordi da kunne man jo bare gå hjem fra jobb og bake og vaske og pynte og drikke gløgg og kose seg. Spesielt i treningssenterbransjen, for der er det jo lite å gjøre når alle de andre baker, vasker, pynter og drikker gløgg fremfor å trene.

Kunne jeg tatt mer feil? Nå som det ikke er eksamenstid, så er jo helgene fri. Og da er det jo sååå mye gøy man kan gjøre! Så da endte jeg jo med å jobbe 2 av de 4 siste helgene før jul (Trysil for noen uker siden og Geilo nå til helgen), samt reise en langweekend til Portugal. I tillegg så skal man jo planlegge litt til denne fantastiske måneden januar (som akkurat nå troner forran meg som et fjell som er dobbelt så høyt som Everest). Nok å gjøre med andre ord...

Og nå er det plutselig ingen dager igjen!! Hvor ble førjulstiden av??? Jeg vet at julaften ikke er før neste fredag altså, men i dag skrapte jeg 10 ruter på hver av Flax-kalenderne mine. Ikke fordi jeg lurte på om jeg vant, men fordi jeg ganske enkelt hadde glemt de. Og da ble det plutselig ikke så mange igjen... Egentlig skulle jeg handlet julegaver i dag, men det ble ikke sånn. Det ville vært waste of time så det holdt! Og ikke minst waste of money! Tror det hadde blitt litt random og særdeles lite effektiv handling da gitt. Så, nå har jeg kommet opp med en planB som jeg synes er ganske genial. Litt i siste liten kanskje ja, men jeg har stor tro på at det vil bli en effektiv handletur, og ikke noe dårlig for de som rammes av min dårlige planlegging (altså de som skal motta gavene).. Og neeei, det er faktisk ikke polet jeg tenker på!!! Ikke bare, værtfall;)  Det er bare en bitteliten detalj som kan ødelegge planen, så hvis du får et gavekort på TrondheimKino til jul (det er plan Z), så vet du at det skjærte seg.

Men jeg har faktisk pynta litt til jul. Litt! Så her får du se litt av litt...Det blir ikke noe juletre i år, så det er mye pynt som har fått lov til å bli liggende i eskene. Vurderte nesten å pynte den høye kaktusen, men den skal få litt vann i stedet for stakkar. Siden jeg bruker en strømslukende vifteovn til å varme opp stua til trivselstemperatur så er lufta her inne tørrere enn den i sahara!

Det eneste jeg vet, er at uansett så blir det jul! Og det er en fin tanke:) Selv om Torunn er bekymret for å få servert noen strimler røkelaks og salat til julemiddag (sææær familie i matveien har blitt), så velger jeg å tro at det blir lutefisk på julaften i år som i fjor, og alle andre år før det. (Eller værtfall de årene etter jeg fylte 19 og i et svakt øyeblikk under kyssesyken en måned før jul fant ut at det var OK. Ertestuingen er fortsatt ikke OK.) Og så vet jeg også at januar bare er 31 dager. Februar høres mye koseligere ut akkurat nå:)

 

BAH! Det var dagens tanketømming. Det hjalp faktisk litt:)

 

Én kommentar

Frøken Johnsen

16.des.2010 kl.07:35

Kjære lille engergibombe, førjulstida starter 23. desember kl 1300 og varer frem til 24. desember kl 1700 og på den tiden er det myyyyyye man må rekke. Dog, noen forberedelser (som å ha husket å handle gaver) bør være gjort i forveien.

God jul og godt nytt år til deg ;D

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovinwww.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits