En aktiv jul - hvorfor ikke??

For de av dere som er litt inne i trenings- og kostholdsverden vet dere at mat er energi inn, og at aktivitet er energi ut. Et "enkelt" regnestykke dette. Skal du beholde vekten du har i dag, må du forbruke like mye energi som det du tilfører kroppen. Skal du legge på deg må du ta mer inn enn du forbruker ut, og skal du ned i vekt må du ta mindre inn enn det du forbruker ut.

Det er jul bare en gang i året, sier vi, og gafler i oss det vi måtte komme over av feite ribbestykker, pølser, julekjeks bestående av smør, sukker og hvetemel, kaker, sjokolade, øl, vin, konjakk... Jeg kunne fortsatt i det uendelige!

Prøver jeg å gi deg dårlig samvittighet for dette? Nei. Jeg gjør ikke det. Selv har jeg forsynt meg med ulovlig store middagsporsjoner, jeg har spist konfekt til det tyter ut av ørene på meg, drukket rødvin til den store gullmedalje og ikke tenkt så veldig mye på hva jeg har spist de siste dagene.

Men prøver jeg å gi deg litt dårlig samvittighet hvis du bare ligger på sofaen og ser på TV? JA! Det gjør jeg faktisk. Er det en gang i løpet av året du faktisk bør komme deg ut av sofaen, så er det disse dagene her! Når kroppen er full av overskuddsenergi så vil jeg anbefale deg å komme deg opp av sofaen og få brukt litt av den! Om ikke på et treningssenter så iallefall kom deg ut! Hvorfor vente til januar og nyttårsforsettene med å prøve de nye skiene du har fått? Har du fått superundertøy? Gå deg en rask tur, her er det også ganske hyggelig om du tar med deg en venn/familien/naboen...

Jeg vet tilfeldigvis at juletiden er den perioden av året hvor legevakten har flest besøk av personer med gallestein. Jeg har ikke hatt det selv, men det står for meg som ganske smertefult og faktisk ganske unødvendig å få! Og la nå de stakkars helsearbeiderne få en litt rolig og trivelig uke på jobb, sånn at de kan hjelpe de som virkelig trenger hjelp!

Så, min oppfordring er: Kos deg med julematen, stopp når du er stappmett (like før du får vondt i magen, det er ikke verdt det...), og KOM DEG UT!!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovinwww.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits