Et mål i kilo...

Jeg sier ofte til folk: drit i vekta! Se på klærne dine! Mål cm!

For meg har aldri vekt vært noen motivasjonsfaktor i det hele tatt. Det er ikke vekta som har fortalt meg hva jeg skal trene og ikke trene, eller hva jeg skal spise og ikke spise.

Men jeg tror det skjer nå. Jeg gikk på vekta litt for moro skyld i dag. Riktig nok var dette midt på dagen etter å ha spist både frokost og lunsj. For moro skyld? Beklager forsnakkelsen. It was NO FUN AT ALL!

Fordi nå har jeg jo satt meg et mål hvor vekta faktisk har noe å si... Halvmaraton i Oslo i september, for de som ikke har fått det med seg. Jo bedre oksygenopptak du har, jo bedre presterer du. Og går du ned i vekt, vil oksygenopptaket øke. Og det er klart at når du skal drasse med deg kroppen din rundt i 2 mil, så har en kilo noe å si. Og flere kilo har enda mer å si. Vi snakker om opptil flere minutter per mil!!!

I 3 timer etter at jeg gikk på vekta har jeg nå følt et lite ubehag rundt akkurat det her. Et sterkt ønske om å komme vekk i fra. Det er ikke spesielt positivt for meg, så jeg må ha noe å jobbe hen i mot. Så da er det bare å sette et vektmål da. Selv om jeg egentlig er i mot det for "sånne som meg", så finnes det nå en egenmotivasjon der.

Så her har du målet mitt. Jeg skal veie 54 kg innen 1 juni 2011.

Det er egentlig helt sykt. Det veide jeg sist når jeg var på vei til å bli frisk etter kyssesyken. Det var rett før jul i 2002, altså litt over 8 år siden.

Og så over til målets sjekkpunkter:

Er det spesifikt? Ja
Er det målbart? Ja
Er det attraktivt? Ja - fordi det er attraktivt å springe så fort som mulig! (Og ikke føle seg som en hval)
Er det realistisk? Jeg er 158cm, så urealistisk er det værtfall ikke!
Er det tidsbestemt? Ja

Men så er det noen abere her også da. Fordi, kommer du for lavt i fett%, så kan det påvirke prestasjonen. I forhold til det som er anbefalt, så lå jeg rett under det anbefalte for en måneds tid siden. (Altså før det ble totalkrise og alarmbjellene begynte å kime.) Det betyr jo ikke at jeg ikke kan gå ned i vekt, men kanskje jeg bør takke bittelitt av muskulaturen for besøket også? vilikkevilikkevilikke...


Hvis du har lest helt ned hit vil jeg først og fremst rose deg for tålmodigheten din... Men jeg må bare si det høyt. For meg forplikter det iallefall veldig! Det kan jo tenkes at noen spør hvordan det går...

Det eneste som er litt kjipt er at jeg nå faktisk må begynne å regne litt på energiinntaket. Og det synes jeg er fryyyktelig kjedelig. Eller, litt morsomt, men ikke til seg selv. Jeg er ikke lagd for dietter (hvem er vel det? :), men jeg vet jo altfor godt at det er mange steder å gjøre noen små justeringer. Det er ingenting som er forbudt å spise, for meg handler det vel mer om å spise mest mulig av det som er bra for meg, sånn at det er litt mindre plass igjen til det som ikke er så bra.

Og så handler det jo om å bevege seg da. Bruke kroppen, være i aktivitet, trene... Så da er jeg klar for økt nummer 2 i dag. Blir en time på mølla det... Må jo tilbake på jobb for å hente Torunn uansett, så hvorfor ikke?

Ha en finfin tirsdagskveld!!

3 kommentarer

Line

01.feb.2011 kl.21:14

er det ikke litt dumt av deg å snakke om vekt i en treningsblogg som burde handle om å være sunn? ikke å gå ned i vekt...

Ny blogg: http://missmowmow.com

01.feb.2011 kl.21:29

Line: Hvis du leser gjennom teksten en gang til, vil du se at vektmotivasjonen nå er til stede rett og slett for å prestere bedre i et løp. Det handler ikke om å være tynn! Jeg mener fortsatt at man må se på hvordan man ser ut, fremfor å se på vekta! Men når oksygenopptaket måles i ml oksygen kroppen tar opp PER KILO KROPPSVEKT per minutt, så sier det seg selv at oksygenopptaket blir høyere dersom man dividerer på et lavere antall kilo.

Og så må ingen av dere glemme at det kan forekomme et lite snev av ironi innimellom her:) Jeg mener selvfølgelig ikke at jeg ser ut som en hval, bare fordi vekta etter en god lunsj viser overraskende mange kilo...

Kine :)

01.feb.2011 kl.22:37

isåfall e du minste hvalen æ har sjett *flire*

lykke te

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovinwww.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits