PilatesLOVE

Som jeg så vidt nevnte i går - jeg har tatt pilatesutdanning og blitt instruktør i pilates! JA, det også... Jeg startet med å ha en grå gruppetime høsten 2010, for å ha en type time som ikke belatet kroppen så mye, men som gjorde noe godt for den i stedet. Det var ELIXIA's storsatsing denne høsten, nemlig Fitness Fusion. Og denne timen, som er en fusjon mellom yoga og pilates, har gjort meg godt, uten tvil. Men - jeg hadde veldig lyst til å kunne litt mer om grå produkter, og ba derfor pent om ikke jeg kunne få ta pilateskurs. Og det fikk jeg gjort nå i mai. Og jeg er så utrolig glad for det.

Jeg har trent litt pilates tidligere, men langt i fra nok til at man kan kalle det regelmessig. Det er også mange ting med den treninga jeg har skjønt ordentlig først nå, og jeg merker stor forskjell. Det at jeg også har begynt å trene mer riktig, gjør at bare på den måneden som har gått mellom de to kurshelgene har det skjedd enorme forandringer. Jeg har tydeligvis fått mye bedre kontakt med muskulatur i hele kroppen, og jeg beveger meg helt annerledes nå. Det er ganske rart å kjenne, men en helt fantastisk følelse å ikke være så kantete i bevegelsene lenger.

Jeg forstår godt hvorfor så mange har gode erfaringer med denne typen trening. Du får en helt annen kroppskontroll, du blir sterk på de rette stedene, og du øker bevegeligheten på steder som ofte er stramme. Jeg sier bare bryst, hofteleddsbøyere, hamstrings... Alt dette virker også skadeforebyggende for all annen form for trening. Klarer man å holde seg skadefri kan man også forvente bedre progresjon og mer fremgang, fordi man ikke får uønskede opphold treninga. Hvem har vel ikke hatt vondt i rygg eller skuldre en eller annen gang?

På onsdag trente jeg litt styrke på overkroppen, for det var veldig lenge siden sist. Jeg kjørte ikke på noe tungt heller, men det er lenge siden jeg har vært støl på den måten, selv om det har vært lenge siden sist. Jeg kjenner godt hvilke muskler som har jobba. Dette lover veldig godt for styrketreninga framover!

Men, som alt annet er pilates ferskvaretrening. Jeg er derfor kjempeglad for at jeg får ha en time selv i uka i høst, og så må jeg klare å putte inn litt av det ellers i hverdagen også. Man trenger jo bare en matte, så det er enkelt å få til uansett hvor du er.

Jeg mener at ALLE har godt av å trene pilates. Jepp. DU også:)

Men sørg for at du trener hos en som har en solid utdanning i bakhånd. Selvlærte pilatesinstruktører kan ikke pilates - det vet jeg!

Så nå skal jeg en tur innom jobb og trene pilates med Jessica. Hun er flink! Så skal jeg ha time selv på søndag formiddag. Og jeg skal prøve å være flink jeg også! Tenker å ta meg en tur i sola også. I den innesola vet dere... Er ikke akkurat sommer her oppe i Trondheim enda. Og av en eller annen merkelig grunn er det mer motiverende å trene når jeg er litt brun. Mm. Jeg vet at jeg er litt rar. Og jeg elsker det:)


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovinwww.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits