52 - Tallet er 52

I går fikk jeg målt mitt maksimale oksygenopptak på en forskningslab på St. Olavs. En av PT'ene mine skriver master der, og skal bruke denne typen testing i forskningsprosjektet sitt. Nå driver de og øver på testingen, og jeg meldte meg lett frivillig som forsøkskanin.

ForskerFrederic


Oksygenopptaket forteller hvor mange milliliter oksygen kroppen din klarer å ta opp per kilo kroppsvekt per minutt. Jo høyere tall - jo bedre kondis! Som du skjønner er også kroppsvekten ganske avgjørende for hvilket tall du sitter igjen med. Jo lettere du er, jo høyere blir tallet. Jeg er jo ikke på mitt letteste akkurat nå, så jeg er fornøyd med å ende opp på 52. Det er over gjennomsnittet for jenter i min aldersgruppe, og da er det greit:)

Jeg fikk også testet arbeidsøkonomien min, og den var i følge Frederic ganske bra. Alt som er 'ganske bra' er som musikk i mine ører. Jeg har jo bare lyst til å være i god form!

I tillegg har jeg løpt på det som omtales som verdens beste tredemølle. Slå den!

Ser bekymringen lyse lang vei! Enda er det bare oppvarming...


Masken på - da er det bare å sette i gang... Og så jeg da, som vanligvis løper med maks 1% stigning på mølla.
Plutselig måtte jeg løpe med 5%Løpeløpeløpeløpe... Lave skuldre, et og et steg av gangen...Kommer ikke av flekken, men hjelpemeg så slitsomt det var på slutten! Da måtte jeg løpe på 10%!!Sier ikke meg så mye, men det er sikkert bra!Veldig gøy å ha gjennomført en sånn test. Og jeg er veldig glad for at dette ikke er noe jeg trenger å gjøre så veldig ofte. Løp jo maks på slutten, men jeg tror ikke jeg greide å komme helt opp i makspuls. Så da må jeg kanskje teste det snart likevel da. Jaja!

3 kommentarer

Frida Victoria

08.sep.2011 kl.09:55

Så stilig! Kunne gjerne prøvd en sånn test :-)

Kjersti

08.sep.2011 kl.10:26

Mmm, d der e et hat, værtfaill når man MÅ jørrå d!

Ann Elin

08.sep.2011 kl.13:19

i like it :)

Skriv en ny kommentar

Ny blogg: http://missmowmow.com

Ny blogg: http://missmowmow.com

28, Trondheim

Besøk min nye blogg: http://missmowmow.com

Norske blogger


bloglovinwww.blogglink.no

Kategorier

Arkiv

hits